Menu

Krem z pomidorów

Wzbogacony o pieczoną paprykę.

Ukraiński chłodnik

Idealny na upalne dni.

Mielony z kalafiora z ziemniakami i surówką

Sycące kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podawane z cząstkami ziemniaków, sałatką z kaszy pęczak oraz sosem serowym.

Penne z grzybami w sosie śmietanowo-serowym

Uwaga! Tylko dla osób tolerujących laktozę i kochających gluten! :)

Roślinny Beyond burger®

Nasz absolutny hit! Wege kotlet imitujący prawdziwy kawał mięsa plus bułka z lokalnej piekarni, nasz autorski sos, ser cheddar oraz kiszony ogórek. Do tego nasza sałatka z kaszy pęczak. Palce lizać!

Sałatka z grillowaną fetą i arbuzem

Letnie szaleństwo z arbuzem, grillowaną fetą i dressingiem mango.

Bataty w sosie chałwowym

Pieczone cząstki batatów polane pysznym sosem na bazie tahini z sałatką ze szpinaku, pomarańczy i sosu musztardowo-miodowego.

Nasze pierogi

W trzech odsłonach: ruskie, ze szpinakiem i fetą lub z suszonymi pomidorami i tofu

Naleśniki z dżemem

Dwa spore naleśniki z dżemem i cukrem pudrem.

Crispersy

Karbowane cząstki ziemniaczane ze skórką w kształcie litery V. Pieczone. Stop fryturze!