GORRRĄCA KUCHNIA

Szefowa naszej kuchni Patrycja @kluska_w_masle nie uznaje kompromisów. Jej dania wprawiają w zachwyt tych, którzy nigdy nie próbowali wegetariańskiej kuchni. Jest zwolenniczką warzyw kupowanych na lokalnym bystrzyckim targu, a mięsożerców wita z radością, bo wie, że na koniec ironiczne uśmieszki zamienią się w wypieki na policzkach. I choć powinna być już przyzwyczajona, to niezmiennie wzrusza się, gdy goście dziękują jej za niesamowite smaki i wygląd potraw niczym z impresjonistycznych obrazów (a zna się na tym, bo sama jest również malarką i rzeźbiarką!).
Nasze menu może być zatem skierowane w klasyczną stronę. To dla tych gości, którzy chcą pozostać przy bardziej znanych smakach, ale w bezmięsnych wersjach. Czyli możecie nasycić się prawdziwym rosołem, kotletem czy smażonym serem. Do tego nie zabraknie klusek śląskich, ziemniaków, kasz, mizerii czy buraczków.
Możemy także ugościć Was tak, jak tylko Patrycja lubi najbardziej, w wersji wege dla prawdziwych wegetarian, co żadnego bakłażana się nie boją! Może być zatem zupa z białych warzyw, bowle z tofu, pieczoną marchewką, bobem, kaszą, ogórkiem, pomidorkami.


Prócz obiadu na Waszych weselnych stołach mogą pojawić się także:
– fantazyjna przystawka zaostrzająca apetyt po ślubie, który zawsze się jakoś przedłuża, a żołądek nigdy nie może tego zrozumieć;
– zimna płyta, choć u nas to coś wyjątkowego! Sałatki, pasty, wege smalec, pieczywo i inne cuda;
– grille, czyli choćby nasze kultowe Owcze burgery, co nie odróżnisz, czy to mięso czy nie;
– barszcz z kiszoną kapustą, grzybami i ziemniakami, który uwielbiają wszyscy. Bo to barszcz, że nie ma zmiłuj, że już się najedliście, taki zawsze dobry nam wychodzi!
Nie zapominamy także o przepysznych ciastach, które mogą być w wersji wegańskiej. O kawie i herbacie z ekspresów, co wyrobią tysiące kaw i jeszcze będzie im mało. No i o wodzie. A wodę w Owcy mamy najlepszą, ktoś mówił, że jakiś plejstocen, bo z osiemdziesięciu metrów pompowany.
Całe to pyszne jedzenie możecie mieć w kilku wariantach cenowych – w zależności od tego, ilu gości uda Wam się zaprosić.
379 zł to cena od osoby, jeśli zaprosicie od 40 do 50 osób.
399 zł to cena od osoby, jeśli za stołami zasiądzie między 30 a 39 osób.
439 zł zapłacicie od osoby, kiedy będziecie bawić się w kameralnym gronie między 25 a 29 osób.
WYCENA OBEJMUJE:
– obiad weselny (przystawka, zupa, drugie danie)
– zimną płytę (3 sałatki, 4 pasty, deski serów, tortille, dodatki, pieczywo)
– drugie danie ciepłe (zupa lub drugie danie)
– trzecie danie ciepłe (zupa lub drugie danie)
– kawę z ekspresu, herbatę, wodę
– 4 rodzaje ciast
– szampan
WYCENA NIE OBEJMUJE:
NAPOJÓW SŁODKICH I GAZOWANYCH – wszelkie soki i napoje gazowane (np. coca-cola, fanta, pepsi itp.) są po stronie pary młodej lub organizatorów wesela. My zapewniamy profesjonalne podanie oraz schłodzenie (jeśli będzie taka potrzeba). Oczywiście, jeśli para młoda lub organizatorzy sobie zażyczą, możemy przejąć tę część na siebie. Wtedy wycena ulega zmianie.
ALKOHOLI – wszystkie alkohole są po stronie młodej pary lub organizatorów wesela. My zapewniamy ich podanie, kieliszki oraz chłodzenie. Nie pobieramy korkowego.
TORTÓW – Tort jest zazwyczaj po stronie młodej pary lub organizatorów. Oczywiście na życzenie możemy i to dla Was zrobić. Wtedy wyceniamy to indywidualnie, bo cena zależy od rodzaju i wielkości tortu.
Wycena naszego pysznego jedzenia obejmuje piątkową kolację, sobotnie śniadanie, wesele oraz niedzielne śniadanie.
PIĄTEK
W piątek kolacja dwudaniowa to 95 zł od osoby lub grill plus bufet 165 zł od osoby.
Co to znaczy „Kolacja dwudaniowa”? To znaczy, że zjecie zupę, drugie danie, deser i wypijecie ile dusza zapragnie kawy, herbaty, czy wody. Grill plus bufet to w naszym wydaniu świetne dania z grilla (burgery, sery, szaszłyki czy inne wymyślane przez nas na bieżąco) plus bufet czyli sałatki, pasty, pieczywo, ciasto, kawa, herbata, oraz plejstoceńska woda. Tu istnieje też opcja kolacji bufetowej z jednym daniem ciepłym (np. Bigos z boczniakami, naleśniki ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym), wege smalcem, ogórkami małosolnymi lub kiszonymi oraz kawą i herbatą za 79 zł od osoby.
SOBOTA
Śniadanie 54 zł od osoby już właściwie dorosłej, czyli od 16 roku życia. Za dzieci dorośli płacą nieco mniej.
Dziecko co ma 0-3 -bez opłat, choćby zjadło górę płatków. Dzieciak w okresie małego buntu czyli między 4 a 8 rokiem życia zapłaci z kieszonkowego 15 zł za pankejki, naleśniki, gofry i górę jajecznicy.
Aspirujący do młodzieżówki czyli od 9 do 15 roku życia zedrą z rodziców całe 29 zł. I możemy się założyć, że tym razem będą jadły????
Zabawa weselna – spójrzcie proszę do zakładki obok i dodajcie odpowiednią kwotę????
NIEDZIELA
Śniadanie (ceny jak w sobotę).
Poprawiny to koszt 95 zł od osoby lub grill plus bufet 165 zł od osoby.
Poprawiny rządzą się swoimi prawami. Możecie więc jeść i pić, a potem jechać (nie prowadząc pojazdu oczywiście!). Możecie jeść, pić i zostać na kolejną noc. Dlatego przy poprawinach wyceniamy wersję z kolejnym noclegiem, bądź bez.
Wersja bez noclegu – w tej opcji bardzo prosimy o wymeldowanie się z pokoi najpóźniej do godziny 12.
Bądź zgłoszenie chęci przedłużenia doby – przedłużenie jest możliwe najpóźniej do godziny 17. Po godzinie 17 obowiązuje cena za pokój jak za całą dobę.
Za przedłużenie doby pobieramy opłatę 13 zł od osoby za godzinę.
Wersja z noclegiem – w tej opcji, po wcześniejszym uzgodnieniu zostajecie na noc z niedzieli do poniedziałku z dodatkowym śniadaniem (według indywidualnych ustaleń lub cennika dostępnego na naszej stronie internetowej). Wcześniejsze uzgodnienie to gwarancja zarezerwowania pokoi dla gości. Najlepiej zrobić to najpóźniej miesiąc przed weselem. Oczywiście można podjąć decyzję w dniu wesela – wtedy jednak jesteście uzależnieni od dostępności pokoi.
Jeśli na poprawinach zostaje co najmniej 15 osób pobieramy opłatę za salę 1000 zł (za dzień do
godziny 23.00. Po 23.00 sala jest dodatkowo płatna 120 zł za godzinę. Ale maksymalnie do godziny 3.00).